051 888 133 | 040 888 489

Ponudba orodja Unior

Unior orodje obsega izredno širok program orodja ločenega na več podvej: Ključi, Klešče, Škarje, Izvijači, Nasadni ključi, Orodje za električarje in elektroniko, Oprema za delavnice: vozički ter delovni pulti, specialno merilno orodje - moment ključi, specialno avtomobilsko in kolesarsko orodje...

POSEBNO PONUDBO ZA 100 LET ORODJA UNIOR najdete na tej povezavihttps://www.misaron.si/akcija-orodje/orodje-unior-v-akciji

Celoten program Unior orodja si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.misaron.si/unior-orodje


Kako uspešno je podjetje Unior? V letu 2019 praznujejo že 100 obletnico obstoja.Hiter pregled zgodovine podjetja, povzeto po Unior d.d.:

1919

Kovaški obrat Štajerska železo-industrijska družba, s skrajšanim nazivom Štajerska Zreče, je začela z izdelovanjem kovanega ročnega orodja za kmetijstvo, gozdarstvo in različne obrti.

1950

Delno obnovljen v vojni požgan obrat se preimenuje v Tovarno kovanega orodja Zreče (TKO) in preide v družbeno last. Vzpostavita se dva proizvodna programa: Ročno orodje in Utopno kovani odkovki.

1970

V sedemdesetih letih dobi tovarna, skladno z novimi vizijami razvoja in usmerjenostjo na evropski trg, novo ime - UNIOR, tovarna kovanega orodja Zreče. Novo ime je skovanka iz besedne zveze Univerzalno orodje, po katerem je bila tovarna tedaj že dobro znana.

1980

Unior v osemdesetih postane eden večjih evropskih proizvajalcev lažjih odkovkov in eden največjih evropskih proizvajalcev ojnic za bencinske motorje ter tako pomemben partner evropske avtomobilske industrije. Razvoj omogočita pogodba s koncernom Renault in izgradnja "joint venture" obrata za proizvodnjo odkovkov. Sočasno potekata razvoj proizvodnje homokinetičnih zglobov ter strojegradnja, sprva za lastne potrebe. 

1990

Unior v devetdesetih povečuje izvoz ročnega orodja z ustanavljanjem razvejane distribucijske mreže po vsem svetu, v kateri so še zlasti pomembna Uniorjeva distribucijska podjetja za trženje in prodajo v Avstriji, Nemčiji, Veliki Britaniji, Franciji, Italiji, Španiji, Grčiji, Makedoniji in Singapurju.

1997

Preoblikovanje v delniško družbo. Unior je že tedaj posloval v skladu z zahtevami standarda sistema kakovosti ISO 9001.

2000

V novem tisočletju potekata razvoj in posodobitev turistične ponudbe. Unior pa s svojo ponudbo postaja uspešno globalno podjetje.

2010

Delniška družba Unior je eno največjih in izvozno najpomembnejših slovenskih podjetij, ki se s svojimi programi ponaša s tradicijo strokovnosti in inovativnosti. Družba je zavezana k poslovni odličnosti, ki jo uresničujejo predani zaposleni.

2019

Skupina Unior danes prepričuje z vem dejavnostmi. Je razvojni partner pri proizvodnji, preoblikovanju in obdelavi kovin ter zaveznik narave in ljudi. Temelji na vrednotah: ODGOVORNOST, INOVATIVNOST, ODLIČNOST in PODJETNOST. Pogled v prihodnost pa ostri s širokim tehnično-tehnološkim znanjem ter z delavnostjo in prepoznavanjem poslovnih priložnosti v svojih ključnih poslovnih segmentih.Rezultati in prihodnost

Zadnji dostopni podatki za družbo Unior d.d. so za leto 2017. V tem letu je podjetje imelo skupaj 165.272.708 € prihodkov, čisti dobiček je znašal 7.747.193 €, kar pomeni, da se je čisti dobiček povečal za 1,52 %.

Po programih največ prihodkov prinese oddelek: ODKOVKI, sledijo ROČNO ORODJE, STROJEGRADJNA...

Št. zaposlenih je družba v letu 2017 imela: 1793 v Sloveniji, z vsemi podjetji v tujini, pa skupaj kar 3861 zaposlenih.

Glede na stalno rast dobička, je pričakovati povečanje obsega investicij. V gradnjo dodatnih proizvodnih prostorov v programu odkovki za avtomobilsko industrijo in proizvodno halo v programu strojna oprema, so vložili kar 10 milijonov evrov.
Oznake: unior
Dewalt - kaj pomeni XR?
Morda ste že opazili, da ima veliko baterijskega orodja Dewalt oznako XR. Pa veste kaj ta oznaka pomeni?...
100 kg v eni roki!
Kako si lažje predstavljati moč baterijskega orodja?...
Objavi komentar

Prosimo, da se prijavite ali registrirate za objavo komentarja.

Popularne objave