051 888 133 | 040 888 489

V letu 2011 je Dewalt ponosno predstavil novo linijo baterijskega orodja označenega z XR oznako.

Ampak kaj sploh Dewaltov XR pomeni?


KAJ POMENI XR NA ORODJU DEWALT?

Kljub temu, da kupci uporabljajo orodje z oznako XR, mnogi izmed njih še vedno ne vedo kaj sploh ta oznaka pomeni. XR pomeni v angleščini eXtreme Runtime - kar bi lahko direktno prevedli v ekstremno delovanje, bolj podrobno pa kot to, da orodje omogoča časovno daljše delovanje uporabniku.

Glavna ideja XR oznake je zagotoviti baterijsko orodje, ki bi bilo robustno na izgled in inteligentno znotraj. To so pri Dewaltu dosegli tako, da so popolnoma spremenili stikalo (petelin) na baterijskem orodju in ga naredili pametnejšega. Tako so dosegli daljše delovanje in moč orodja vezano na kako se električna energija prenese iz XR baterije do motorja. Dodatni učinki so: baterija in motor sta zaščitena pred pregrevanjem, pred preveč napolnjenosti.

Vsako orodje z oznako XR bo spremljalo lastno učinkovitost, vključno z razmerjem med baterijo in končno uporabo energije - naprimer kako močno potiskate krožno žago ali vrtalnik. S tem lastnim nadzorom orodje skrbi, da ga ne bi potisnili izven njegovih navedenih zmogljivosti.KATERE SO PREDNOSTI DEWALT XR ORODJA?

Seveda vsi uporabniki baterijskega orodja želimo kar se da dolgo delovanje orodja z eno baterijo, ampak le-to mora biti tudi vezano na zaščito orodja in baterij pred trajnimi poškodbami.

Izčrpavanje orodja do maksimuma in "cvrtje" baterij nista učinkovita načina delovanja.


Če povzamemo prednosti XR orodja kot daljša delovanja orodja ter pametna stikala, je velika prednost XR orodja tudi kompatibilnost baterijskega programa z eno baterijo. Če si lastite vsaj eno baterijsko orodje Dewalt v kompletu z baterijo, lahko to isto baterijo uporabite za vsa XR 18 V baterijska orodja. Ob vse večji promociji "extreme runtime" je moral Dewalt tudi razširiti svojo ponudbo akumulatorjev iz 3.0 Ah vse do 6.0 Ah.

Zdaj ko pa so popularna izbira predvsem brez-krtačna orodja, pa je potencial daljšega XR delovanja resnično velik.Medtem ko tehnologija XR ni več nova, pa paleta orodij narašča in narašča, ter se razvija in prilagaja zahtevam uporabnikov.

Tud zato je Dewalt postal ena izmed najbolj popularnih blagovnih znamk električnega in baterijskega orodja na svetu, zahvaljujoč tudi tehnologiji XR.

Potrebno pa je omeniti tudi Dewaltovo revolucijo iz 2016 - FLEXVOLT, ki je ponesla sposobnosti baterijskega orodja na popolnoma novo raven. Naš članek o Flexvoltu lahko preberete tukaj


Oznake: DEWALT xr
3 baterije ali baterija z večjo kapaciteto?
Delo na terenu slej ko prej prinese uporabo različnega baterijskega orodja....
100 let Unior orodja
V letu 2019 praznujemo že 100 obletnico orodja Unior. Kako je skozi zgodovino Unior uspel postati tako uspešen?...
Popularne objave