051 888 133 | 040 888 489

Najcenejši model, priznana blagovna znamka, najboljša ponudba? Vse veljavne možnosti, vendar ko gre za nakup kotne brusilke, kako res veste, kaj boste dobili?


Če nenehno delate s kovino, boste velikokrat morali združiti različne kovinske kose. Tudi če to ni tako, boste ugotovili, da obstajajo kovine z zelo ostrimi ali zelo robustnimi robovi. Tukaj pride prav kotna brusilka. Za glajenje teh grobih kotov in robov se uporablja brusilnik, kar omogoča izboljšanje ravnanja z izdelkom in preprečevanje morebitnih poškodb. Kotni brusilniki se uporabljajo tudi za izrez neželenih kovinskih delov. Orodje je sestavljeno iz ročaja in motorja, ki vrti vrteči se disk, brusilke pa poganja električni motor, stisnjen zrak ali plinski motor. Določeni modeli kotnih brusilk imajo tudi možnost uravnavanja hitrosti in nastavljivo smer vrtenja, kar pomeni, da jo lahko uporabljate v različnih situacijah. Na voljo so številni diski za različne funkcije, na primer za rezanje ali glajenje kamnitih površin uporabljate rezalko, zasnovano za uporabo na kamnu. V primeru kovine uporabljate rezalko, zasnovano za kovino in tako naprej. Preprosto povedano, brusilnik je obvezen, še posebej, če imate radi delo s kovino ali celo za različna majhna opravila po hiši.

Kateri tip kotne brusilke potrebujem?

Preden si začnete ogledovati kotne brusilnike, je pomembno razumeti temeljne razlike med vrstami saj je zelo pomembno za kaj ga boste uporabljali, za kakšen namen želite, da služi? Izbirate lahko med štirimi glavnimi sortami: baterijski, električni, bencinski in pnevmatski. Zaradi zelo redke uporabe bencinskih, bomo tokrat v obdelavo vzeli zgolj tri in sicer na baterijski, električni in pnevmatski pogon.

Kotna brusilka na baterije

Ena glavnih stvari, ki deluje v prid različici z baterijskim napajanjem, je dejstvo, da je brezžični - brez električnega kabla. Ne samo, da je bolj priročen kot njegovi kolegi, ampak nudi tudi večjo stopnjo prilagodljivosti med delom. Slaba stran je, da ima baterija le omejeno kapaciteto energije, zato boste morali za daljše delo vložiti v nabavo večje količine akumulatorjev.

Električni kotni brusilnik

Nedvomno najbolj priljubljena oblika brusilnika, ki jo ljubitelji in profesionalci najbolj podpirajo, kotni brusilnik na električni pogon uporablja električno napajanje za pogon svojih motorjev. Čeprav mu to daje prednost v smislu neomejene moči in učinkovitega izhoda, pa to pomeni, da ga je mogoče uporabljati le z razpoložljivim virom energije v bližini. Vendar obstajajo načini in sredstva za reševanje tega vprašanja, na primer uporaba električne energije preko generatorja ali podaljška. Ker je tako iskan v svoji široki paleti modelov in velikosti, je električna kotna brusilka ena izmed najbolj prilagodljivih, od rezanja do brušenja, poliranja do ostrenja.


Pnevmatska kotna brusilka

Pnevmatska kotna brusilka je močno orodje, saj v celoti izkorišča svoj močan vir energije stisnjenega zraka in je idealna za območja, ki so težko dosegljiva, vendar še vedno potrebujejo veliko energije. Pogosto je velikost diska pnevmatske kotne brusilke manjša od drugih. Razlog za to je, da se majhnost skupaj z močnim pnevmatskim motorjem nagiba k natančnim nalogam, brusilke so pogosto navpično nameščene, v nasprotju s horizontalno zmanjšano velikostjo vam omogoča, da lažje obdelate manjše območje.


NAJBOLJ PRILJUBLJENA IZBIRA

Pica Marker - mojstri označevanja
Pica-Marker je svoje ime dobila po kolibriju. Španski prevod kolibrija je namreč "Picaflor". To pa že zveni znano kajne? ...
Nova Makitina platforma 40 V MAX
Vsak uporabnik ročnega akumulatorskega orodje ve, da se, kljub temu,da uporablja orodje, ki je popolnoma zadovoljivo in učinkovito, pogosto pojavi žel...
Objavi komentar

Prosimo, da se prijavite ali registrirate za objavo komentarja.

Popularne objave