051 888 133 | 040 888 489

Pred časom smo, če smo potrebovali novo orodje, šli do najbližje tehnične trgovine, se tam malo razgledali, mogoče se posvetovali s prodajalcem o tistem in onem ter nato kupili po kar smo prišli; na voljo je bilo samo to, kar so imeli na zalogi.

Danes, v svetu spletnega nakupovanja kjer je vse na voljo že samo ob kliku, mora nakupovalni proces biti bolj prepričljiv, da nas lahko navede k nakupu določenega orodja.

Veliko podjetij zapravlja ogromno denarja za vpadljivo oglaševanje, tudi sami kupci vedno več zapisujejo svoja mnenja ob orodju.

Vemo kako to gre, in ravno zato pišemo to objavo na našem blogu - da lahko z našimi izkušnjami in znanjem pomagamo pri težki odločitvi ob nakupu pravega orodja za svoje potrebe.

Poskusili bomo odgovoriti na najbolj vroča vprašanja o bitki MAKITA proti DEWALT.


Kateri proizvajalec je boljši? Katerega izbrati? 

Makita ali Dewalt. To bitko lahko primerjamo s bitko Toyota proti Chevrolet. Na eni strani imamo kvalitetnega, izjemno inovativnega japonskega proizvajalca in na drugi je ameriška blagovna znamka, ki se leto za leto uveljavlja kot priznana vodilna proizvajalka orodja.

Odkar sta oba proizvajalca postala svetovni koorporaciji, je tudi težko reči, da je Dewalt bolj ameriški, čeprav korenine tako pravijo.

Dewalt je bil ustanovljen leta 1924 v Pensilvaniji (ZDA) - ustanovil ga je znan inovator z imenom Raymond Dewalt. Prvi zametki Makite segajo skoraj desetletje prej, v leto 1915. Začela je kot Servis električnih naprav in začela izvažati svoje lastne električne motorje šele sredi 1930 leta.

Kljub izjemni inovativnosti v zadnjem obdobju pri Dewaltu, moramo priznati, da je Makita skozi leta vedno bila bolj napredna med njima. Makita je proizvajala in oglaševala svoje baterijsko orodje že v letu 1970, medtem ko se je Dewalt v akumulatorsko sceno podal šele okoli 1990. Mogoče je Dewalt z baterijskim orodjem res začel s precejšnjim zamikom, a je kmalu prehitel vso konkurenco.

Dandanes sta oba, tako Makita kot Dewalt, veliki multiinacionalki, ki proizvajata svojega orodje po celem svetu. Makita trenutno operira 10 proizvodenj v 8 različnih državah.


Garancija

Za svoje baterijsko in električno orodje oba ponujata 3 letno garancijo, ki jo prejmete ko enostavno in brezplačno registrirate svoje orodje na Dewalt ali Makita strani za podaljšanje garancije. Če orodje odpove zaradi mehanske ali proizvodne napake, boste prejeli popravljeno ali zamenjano orodje. Med te pogoje seveda ne moremo šteti ponesrečen padec orodja iz strehe.


Primerjava orodja

Oba proizvajata izjemen spekter najrazličnejšega orodja. Primerjavo podobnih modelov vrtalnikov bomo objavili kasneje, povemo pa lahko, da so določeni vrtalniki izjemno izenačeni.

Dewalt in Makita svojo proizvodnjo baterijskega orodja usmerjata v brezkrtačne motorje, dizajn je kompakten in lahek, orodje je tudi precej kratko - npr novi vrtalniki pri Makiti v dolžino merijo zgolj 179 mm.

Potrebno je omeniti razliko v kapaciteti baterij. Makita v svoja najbolj izpopolnjena orodja največkrat vstavlja 5.0 Ah baterije, medtem ko Dewalt v Sloveniji ponuja predvsem 4.0 Ah, redki so modeli z 5.0 Ah, trenutno pa še čakamo najbolj popularne Dewaltove modele v ZDA s 6.0 Ah Li-Ion baterijami.
Za konec

Zaključujemo. Porota je zbrana, odločitev je na mizi. Ali so boljša orodja Dewalt ali Makita?

Težko je pokazati na nekoga in reči, da je zagotovo boljši od drugega. Oba imata svoje prednosti.

Dewalt je znan po svojem izjemnem robustnem in vzdržljivem ohišju, Makita pa svoj dizajn odlikuje s izjemno in kratko obliko. Oba sta tehnološko zelo napredna. Mogoče lahko pretehta servis orodja, namreč Makito ima po vsej Sloveniji pooblaščene serviserje, garancijo pa uveljavljate na sedežu Makite v Ljubljani. Dewalt ima v Sloveniji samo en pooblaščen servis, kjer uveljavljate tudi garancijo.

Prednost Makite je zagotovo tudi vsakič znova izjemna akcijska ponudba, vedno znova ponudijo večje število akcijskega orodja, uradne akcije Makite na leto so 3, medtem ko pri Dewaltu ni tako široke akcijske ponudbe, je pa zato tista toliko bolj znižana.


Na koncu boste verjetno izbrali tistega proizvajalca, katerega ste že uporabljali.

Velja pa preveriti vedno najnižje cene orodja v Sloveniji:

  • Makita akcijo preverite tukaj,
  • Dewalt akcijo pa tukaj.
Kaj je brezkrtačni motor?
Tehnologija gre naprej in brezkrtačni motorji so skoraj že obvezni. Vendar, kaj sploh je brezkrtačni motor?...
14 najbolj vročih
Široka ponudba orodja, tudi akcijskega, lahko predstavlja težavo ko moramo izbrati primerno orodje. Tukaj lahko priskočimo mi v pomoč....
Objavi komentar

Prosimo, da se prijavite ali registrirate za objavo komentarja.

Popularne objave