051 888 133 | 040 888 489

Vsak uporabnik ročnega akumulatorskega orodje ve, da se, kljub temu,da uporablja orodje, ki je popolnoma zadovoljivo in učinkovito, pogosto pojavi želja, da bi bilo to orodje močnejše, hitrejše, boljše. S takšnim orodjem bi delo opravili hitreje in bolje.

Makita je že konec lanskega leta naznanila prihod nove samostojne akumulatorske 40 V Max platforme, ki prihaja na trg v letu 2020. Nova platforma XGT 40 V Max je zasnovana za naloge, kjer je potrebna večja moč za kvalitetno opravljeno delo. Nova inovativna zasnova orodij in večja izhodna moč akumulatorjev pomeni bolj praktične rešitve za visoko zahtevna dela in industrijsko uporabo.

Ob lansiranju platforme na tržišče predstavljamo tudi nova akumulatorja. Manjši akumulator pod oznako BL4025 ima 40 V Max in 2,5 Ah, malce večji akumulator pod oznako BL4040 pa ima 40 V Max in 4 Ah. Tehnologija celic je v primerjavi z LXT platformo spremenjena, novi akumulatorji se ponašajo s tehnologijo 21700 celic, imajo IP56 certifikat, poleg tega pa so tudi izjemno odporni na mehanske poškodbe.

Kakovostna in vodoodporna zasnova XGT sistema podpira polnilni sistem, ki zagotavljala več moči in daljši čas dela, čas polnjenja za akumulator 40 V Max 2.5 Ah (BL4025) pa je le 28 minut do 100 % napolnjenosti. Akumulatorji so opremljeni tudi s pametnimi tehnologijami,ki omogočajo komunikacijo z orodji in polnilcem za optimalno delovanje. S tem je XGT najbolj zanesljiv sistem na trgu, izredno vzdržljiv in zmogljiv.

XGT akumulatorji so po velikosti in obliki podobni LXT akumulatorjem,vendar niso kompatibilni z orodji LXT platforme. Nova XGT platforma je popolnoma samostojna z lastnimi 40 V Max orodji, polnilno opremo,akumulatorji in priborom.

Za zveste uporabnike LXT platforme imamo dobro novico. LXT akumulatorji so, ob uporabi adapterja ADP10, kompatibilni z novim hitrimpolnilcem DC40RA, ki je del XGT polnilnega sistema. Še boljša novica pa je, da novi polnilec napolni vaš 18 V akumulator še hitreje od tistega,ki ga uporabljate sedaj.

LXT platforma ostaja še naprej Makitina vodilna platforma z največjo širino asortimana na trgu, katere nabor orodja se bo še naprej širil. LXT je platforma v katero namerava Makita v prihodnjih letih vložiti še ogromno sredstev.

XGT platforma je zaradi višje napetosti akumulatorjev in vgrajenih najnovejših tehnoloških rešitev nadgradnja obstoječe LXT platforme. Namen korporacije Makita je, da gresta platformi z roko v roki in omogočata uporabnikom še več akumulatorskih rešitev, ki ne bodo samo učinkovite temveč tudi prijazne do okolja. Akumulatorske platforme bodo omogočile enostavno uporabo in delo brez hrupa, onesnaževanja in kablov.

(povzeto po Makita d.o.o.)

Prvi modeli 40 V XGT so že na voljo!


 Ponudbo preveri tukaj .


Oznake: xgt 40v makita
Kotni brusilnik v 2020
Najcenejši model, priznana blagovna znamka, najboljša ponudba? Vse veljavne možnosti, vendar ko gre za nakup kotne brusilke, kako res veste, kaj boste...
Objavi komentar

Prosimo, da se prijavite ali registrirate za objavo komentarja.

Popularne objave