051 888 133 | 040 888 489

Prekrivna obrazna maska

Zaloga (lastna ali dobaviteljeva): 300
Naša cena z DDV: 0.45€
Šifra izdelka: MASKZASC
Ta izdelek ima minimalno količino 10

3-slojna maska obrazna z žičko za enkratno uporabo- KLASIFIKACIJA: Razred I (ni sterilno)

Pred čim zdravniška maska ščiti?

Ko posameznik diha, govori, kašlja, kihne, ipd., v okolico spušča večje ali manjše količine kapljic izcedkov iz sluznice ust ter nosu. Večina izcedkov je med 0,5  μm in 12  μm v premeru, predvsem večje kapljice pa lahko vsebujejo mikroorganizme iz izvornega mesta. Jedra se lahko naknadno širijo po zraku do primernega mesta, kot sta npr. odprta operacijska rana ali sterilna oprema.

 

Zdravniška maska pokriva usta in nos nosilca in ščiti zdravstvene delavce in obiskovalce pacientov pred infekcijami. Maske obstajajo v različnih oblikah in velikostih. Za optimalno zaščito je nujno vedeti, katera maska je primerna za kaj. Evropske direktive in standardi so bili oblikovani prav v ta namen.


Ali moramo maske sterilizirati?

Mask ni treba sterilizirati, saj se pričakuje, da so bile narejene v pravilnih higienskih razmerah. Maske to testirane za ta parameter.

 

Kdaj je treba nadeti novo masko?

Zaradi tveganja okužbe preko kontakta z roko z že uporabljeno masko je nujno, da se masko sname in se je ustrezno znebi, takoj ko se je ne nosi več preko nosu in ust. Če je potrebna nadaljnja zaščita, je treba nadeti novo masko. Dotikanje uporabljene maske ali nadevanje nove maske mora vedno biti zaključeno s popolnim procesom razkuževanja rok, uporabljene maske pa se je treba takoj ustrezno znebiti, ko ni več potrebna, ali med posegi.

Ker so uporabljene maske visoko kužne, je nujno treba slediti naslednjim priporočilom:

·         Nosilec maske se maske ne dotakne s prsti ali rokami;

·         Roke mora (popolnoma) razkužiti, ko se znebi maske;

·         Maska nikdar ne visi okrog vratu nosilca, vedno mora biti nameščena na obraz, tako da pokriva nos in usta;

·         Uporabljene maske se je treba znebiti (primerno), ko je ne potrebujemo več, ali med posegi; če je zaščita še vedno potrebna, je treba namestiti novo masko.

 

Kako se testira ustreznost maske in kako zagotovo vem, da je maska, ki jo kupujem, ustrezna?

Ustne medicinske maske se testirajo s petimi testi, ki so opisani v EN 14683. Vsi testi so izvedeni na  maski kot na končnem produktu ali na vzorcih, ki so izrezani iz mask kot končnih produktov.

Več informacij o tem: https://www.centexbel.be/en/testing/evaluation-medical-face-masks 

·         Učinkovitost filtriranja bakterij (BFE eng, slo: UFB)

·         Zračnost

·         Odpornost na pršenje

·         Mikrobna čistost (bioburden)

·         Biokompatibilnost 

Navodilo za uporabo prekrivne maske

 • Prekrivna obrazna maska ne preprečuje nevarnosti okužbe s katero koli boleznijo ali okužbo. Priporočamo, da masko zamenjate najkasneje po 2 urah uporabe.
 • Prekrivna obrazna maska posamezniku, ki jo nosi, služi kot preventivni ukrep, saj ga ovira, da bi se po nepotrebnem dotikal kože pod masko in s tem povečeval izpostavljenost okužbam.
 • Prekrivno obrazno masko previdno položite čez usta tako, da pokrije usta in nos. Poskrbite, da zmanjšate morebitne vrzeli med obrazom in masko.
 • Med uporabo se maske ne dotikajte.
 • Masko odstranite tako, da se ne dotaknete sprednje strani obrazne maske, temveč  jo odstranite od zadaj.
 • Pred namestitvijo maske, po odstranitvi maske ali kadar se rabljene maske nenamerno dotaknete, očistite roke z uporabo razkužila in mila.
 • Surovinska sestava maske: Nylon 10% (ušesni zanki); kovina 3% (prilagodljiva kovinska žica okoli nosa); 87% polipropilen (prekrivni sloji)

Poleg uporabe prekrivne maske upoštevajte še naslednja navodila:

 • Izogibajte se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
 • Ne dotikajte se oči, nosu in ust.
 • Upoštevajte pravila higiene kašlja.
 • Redno si umivajte roke z milom in vodo.
 • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %.
 • Poskrbite za redno zračenje zaprtih prostorov.

Prekrivna obrazna maska

Napišite mnenje o izdelku

Opomba: HTML koda se ne prevaja.
    Slabo           Odlično
captcha-orodje

STROŠEK DOSTAVE (dostava za območje Slovenije):

Za spletna naročila nad 199 € je dostava brezplačna.

 • Dostava lažjih izdelkov (do 2 kg) znaša 3,20 €  (DDV že vključen v ceno).
 • Splošna cena dostave znaša 3,80 € (DDV že vključen v ceno).
 • Cena dostave težjih artiklov je 4,50 € (DDV že vključen v ceno).


Pakete dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije, ali GLS. Vozičke za orodje ter delovne pulte dostavljamo s Hitro dostavo Slovenskih železnic.

Vozičke za orodje & delovne pulte dostavljamo preko dostavne službe “Slovenske železnice – dostava malih pošiljk” , ki pa ne omogoča plačila po povzetju, zato je za vozičke potrebno predplačilo.

Vrtna palisada - pri naročilu nad 4 garniturami vrtnih palisad, poteka dostava z Dostavno službo Slovenskih Železnic - podobno kot pri vozičkih je zato potrebno predplačilo.

Kolesarsko orodje Unior, ki ga najdete v kategoriji Orodje za servis koles, je dobavljivo samo po naročilu v Unior. Kolesarsko orodje v Unior naročamo samo po prejetem plačilu, plačilo po povzetju za kolesarsko orodje ni možno. Pri naročanju kolesarskega orodja vzemite v obzir, da traja dobava od 14 do 30 dni.


Dostava Hrvaška

Naročeno blago dostavljamo tudi na Hrvaško.

Strošek dostave znaša 8 € ali 10 € za težje pošiljke.

Odkupnine za Hrvaško niso mogoče - potrebno je plačilo vnaprej.

Dostava na Hrvaško ni mogoča za Vozičke za orodje, delovne pulte ter kaminske peči.


NAČINI DOSTAVE

Naročeno blago lahko na našem naslovu osebno prevzamete, paket lahko dostavimo na vaš naslov z dostavno službo Pošte Slovenije, ali pa ga pošljemo v vam najbližji paketomat PS.

Prevzem blaga - ko bo naročeno blago pripravljeno za prevzem, vas bomo obvestili preko spletne trgovine s spremembo statusa naročila v : PRIPRAVLJENO ZA PREVZEM. Prevzemi so možni v delovnem času med 10:00 in 17:00.

Dostava na vaš naslov - paket pripravimo in ga pošljemo na vaš naslov s dostavno službo, ki običajno dostavi naslednji delovni dan. Paket je iz naše strani oddan, ko prejmete obvestilo o spremembi statusa naročila v: ODPREMLJENO.

Dostava v paketomat - Za dostavo v paketomat ob oddaji naročila vpišite naslov paketomata (naslov lahko izberete iz spodnjega seznama). 

Paketomati Pošte Slovenije - https://www.posta.si/zasebno-site/Documents/Seznami/PS%20Paketomat%20-%20seznam%20za%20naslavljanje.pdf

Naročeno orodje lahko v spletni trgovini poravnate na več načinov:

 • Po povzetju 
  • Po povzetju lahko kupnino poravnate samo do zneska 1000€. Nad tem zneskom se možnost plačila po povzetju odstrani.

 • S plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro)  - preko preko aplikacije Paywiser – Cebasek Denmark IVS, CVR-nr: 36725168, Industriomradet 107, 8732 Hovedgard, Danska.
 • Paypal - plačilo na naš Paypal račun. Doda se strošek provizije (1%) za plačilo preko Paypal sistema.
 • Predračun oz. plačilo preko spletne banke  - Za nakazilo kupnine po predračunu (UPN) so dovolj navodila, ki se vam izpišejo ob izbiri tega načina plačila. Ista navodila prejmete tudi v pregledu naročila, ki ga boste prejeli na vaš email.

 • Ste proračunski uporabnik? Oddajte naročilo, v opombah pa navedite za katero ustanovo gre. Orodje boste prejeli na vaš naslov, račun pa elektronsko preko UJP.
 • Pri osebnem prevzemu na našem naslovu lahko kupnino poravnate z gotovino ali s plačilnimi karticami.
 • KMALU - Obročno plačevanje Leanpay!


  Pogosta vprašanja

  • KAJ JE PAYWISER? Ponudnik PayWiser vam ponuja varen in enostaven način plačevanja s kreditno kartico. Do podatkov o plačilni kartici kupca trgovec nima dostopa oz. vpogleda. Nov sistem spletnega plačevanja omogoča, da se podatki o plačilni kartici vnašajo izključno na varnih straneh banke. V primeru izbire plačila s plačilnimi karticami je tako kupec preusmerjen na varne spletne strani, ki jih upravlja procesni center PayWiser in banka s katero ima trgovec / procesni center sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic. Verified by Visa in MasterCard SecureCode1 omogočata, da lahko z uporabo plačilne kartice kupec vsak spletni nakup dodatno zaščiti z uporabo varnostnih protokolov sistema 3Dsecure.
  • KAJ JE PAYPAL? PayPal.com ponudnik varnega e-plačevanja s kreditnimi karticami. Storitev, ki zagotavlja varno online plačevanje v realnem času (online avtorizacije plačilnih, kreditnih kartic) dostopna tudi v Sloveniji. PayPal je podjetje (v lasti eBaya) ki se uporablja za anonimno, hitro in varno poslovanje - on-line plačila in sprejem plačil. Z več kot 133 milijoni uporabnikov v 106 državah po svetu, spada PayPal med največje in najbolj priljubljene spletne plačilne sisteme med spletnimi trgovci in potrošniki.

  • Zakaj nad 100 ne omogočate plačila po povzetju ampak zgolj plačilo po predračunu? Orodja nad 1000€ so običajno težja in v primeru neprevzema paketa za nas nastanejo visoki stroški neuspele dostave.
  • Zakaj za določene artikel ne omogočate plačila po povzetju? Nekaj artiklov naši ponudbo spada med specialna orodja, kar pomeni, da jih je potrebno naročiti posebej za stranko pri proizvajalcu. Ti izdelki so manj prodajni, zato se jih ne drži na lastni zalogi, in tudi ne na zalogi dobaviteljev. Dobavni rok je daljši, orodja pa ob morebitnem preklicu naročila v zadnjem trenutku, ne moremo imeti na zalogi, zato za te izdelke ponujamo zgolj plačilo vnaprej - plačilo po predračunu / spletna banka / kartice / Paypal.
  Makita promocija vrtnega orodja

  NAŠ IZBOR