051 888 133 | 040 888 489

Če imate boljše stvari za početi kot preživeti vsako soboto s potiskanjem hrupne bencinske kosilnice okoli vašega dvorišča, potem razmislite o vlaganju v robotsko kosilnico in opazujte kako opravi delo za vas.

Nič se ne more primerjati z izgledom in vonjem sveže pokošene trave, ampak če želite imeti vsak dan urejeno zelenico, boste morali vložiti veliko časa, da obdržite svojo trato v tip-top stanju. Vsak teden lahko opravljate delo sami na staromoden način ali pa enkrat vložite v robotsko kosilnico, ki bo delo opravila za vas.


Za trate vseh oblik in velikosti so robotske kosilnice razmeroma enostavne za nastavitev in programiranje (kar nekaj jih pride že z prednaloženim sistemom), in ker jih poganjajo akumulatorske baterije, so izjemno tihe, kar pomeni, da jim lahko pustite, da naredijo svoje stvari ob vsaki uri dan brez motenj sosedov - robotska kosilnica lahko kosi tudi ponoči!  Za nekaj dodatnih €, boste prejeli tudi več funkcionalne, kot so s senzorji za dež in proti kraji, povezljivost Bluetooth ali Wi-Fi, mobilna aplikacija in prilagodljive zmožnosti razporejanja. Prav tako boste plačali več za model, ki lahko rokuje z večjimi travniki, ki imajo strmine in ovire, kot so gredice, drevesa in drugi zunanji okraski.


Preden nadaljujemo z debato, si za lažje razumevanje oglejte nekaj modelov na povezavi Robotske kosilnice.


Kako delujejo robotske kosilnice?

Robotske kosilnice delujejo zelo podobno kot robotski sesalniki. Ko so aktivne deluje skoraj tako, kot da se po vašem travniku premika velik robotski sesalnik in ureja zelenico. No v notranjosti pa je kar nekaj razlik.

Vse kosilnice uporabljajo akumulatorski motor, ki poganja rezila, bazno polnilno postajo z izmeničnim napajanjem, zunanjo žico in senzorji, ki jim preprečujejo, da bi odšli iz vaše nepremičnine ali na ulico. Ko je en konec vodilne žice priključen na terminal na bazni postaji, mora biti žica položena vzdolž meje vaše trate in pritrjena na mestu z uporabo vložkov, ki so podobni kot pri šotoru. Drugi konec žice se vrne nazaj na osnovno enoto in je povezan z drugim terminalom. Podnožje ne le polni kosilnico, temveč daje žici električni naboj. Senzorji na kosilnici uporabljajo napolnjeno žico, da jo vodi vzdolž meje in se tako lahko vrne v bazo, ko je trata pokošena ali ko je treba napolniti baterijo.

Ko govorimo o bateriji, kosilnice uporabljajo akumulatorsko baterijo (običajno litij-ionsko), ki lahko traja od 30 minut do štirih ur za visoko zmogljivo kosilnico, zasnovano za večje površine. Odvisno od velikosti kosilnice in zmogljivosti baterije, lahko pričakujete čas polnjenja od 30 minut do 2 uri ali več.

Programiranje se običajno izvede z uporabo vgrajene nadzorne plošče, ki ima gumbe za vklop in izklop, kot tudi menije za nastavitev časovnega območja, razporejanje časov rezanja, ustvarjanje območij, konfiguriranje nastavitev rezanja robov, izvajanje diagnostike in pregledovanje zgodovine rezanja. Skoraj vse robotske kosilnice so zelo tihe in delujejo v območju 55 dB do 60 dB, vendar obstaja nekaj glasnejših modelov, ki lahko oddajajo tudi do 75 dB zvoka. Tiho kosilnico lahko zaženete ponoči (nekatere imajo celo žaromete), vendar bi morali biti glasnejši modeli omejeni na dnevne dolžnosti, razen če poskušate razdražiti svoje sosede.Najbolj pogosta vprašanja glede robotskih kosilnic

Katera je najboljša?

  • Težko govorimo o najboljši, glede na naš prodajni program pa lahko 100% potrdimo, da največ nudi model WG796E, ki ima WiFi povezavo, mobilno aplikacijo, in je primerna za košenje kar do 1000 m2 .
Ali so robotske kosilnice varne?

  • Prvo varnost - tako bi jih lahko opisali na hitro. V primerjavi z navadnimi potisnimi ali samohodnimi kosilnicami, so izjemno varne, čeprav imajo zelo nevarna rezila pod ohišjem. Vgrajene varnostne funkcije preprečujejo morebitno nesrečo - v kolikor dvignete kosilnico, se rezila ustavijo; zaradi senzorjev pa se ne zaletavajo v ovire na poti.
Koliko stane robotska kosilnica?

  • Cenovni razpon je kot povsod drugje, odvisen od želja in kvalitete narejenega. Ocenimo lahko, da se cene začnejo pri 600 €, lahko pa gredo vse tja do 3500 €.

Kdaj so bile izumljene?

  • Robotsko kosilnico so izumili leta 1995, ko so jo opremili s solarnimi celicami. Največji vzpon pa so doživele v letu 2000.


Katera krožna žaga je zame?
Izbrati pravilno krožno žago ni lahka naloga, saj je izbira dan danes resnično široka....
Pica Marker - mojstri označevanja
Pica-Marker je svoje ime dobila po kolibriju. Španski prevod kolibrija je namreč "Picaflor". To pa že zveni znano kajne? ...
Objavi komentar

Prosimo, da se prijavite ali registrirate za objavo komentarja.

Popularne objave