051 888 133 | 040 888 489

Močno udarjanje in vrtanje z velikimi svedri sta pomembni značilnosti SDS+ udarnih kladiv.


Našo ponudbo vrtalnih, udarnih in kombiniranih kladiv najdete v ločenih kategorij in sicer vezano na ali iščete električno ali baterijsko kladivo: ELEKTRIČNI VRTALNIKI in BATERIJSKA KLADIVA .


KAJ PA LAHKO SPLOH DELAMO S UDARNIM KLADIVOM?

Najprej je potrebno razumeti kaj sploh SDS+ pomeni. Oznaka SDS naj bi prihajala iz nemške fraze "steck, dreh, sitzt" kar pa si po slovensko razlagamo kot: vstavljeno, obrnjeno, sedi. V obeh primerih gre za pojasnjevanje kako deluje orodje SDS+ z vstavljenim dletom, svedrom...

SDS dleta in svedri so narejeni tako, da se enostavno vstavijo in zaklenejo v pravilen položaj na svoje mesto s pomočjo vpenjal z zaobljenimi krogličnimi ležaji. To omogoča, da se sveder v delovanju vrtanja dobro oprijeme orodja in hkrati omogoča udarno vrtanje, uporaba dleta pa udarjanje.

To pripelje do večjega učinka energije ter tako uporabniku orodja omogoči, da se za svoje delo manj napreza, vloži manj lastne energije.

SDS+ udarno kladivo omogoča vrtanje v les, kovino, kot tudi beton.
KAKŠNE SO ZNAČILNOSTI, RAZLIKE UDARNIH KLADIV?

SDS+ udarna kladiva omogočajo različna delovanja, običajno pa med različnimi delovanji orodja preklapljamo z prestavno ročico na orodju. Najbolj popularni so dvo-tipski ali tri-tipski.

Dvo-tipno udarno kladivo omogoča  vrtanje in udarjanje. Lahko boste vrtali v les ali kovino, udarjanje pa je uporabno ko moramo izbiti del betona za razne inštalacije.

Tri-tipsko udarni kladivo pa omogoča enako kot dvo-tipsko, torej vrtanje in udarjanje ter dodatno še udarno vrtanje, kar se kot izredno uporabno prikaže pri vrtanju v trd beton, ko zgolj vrtanje ni dovolj in orodje potrebuje dodatno silo za premaganje betonskih ovir.

Na trgu se pojavljajo tudi takšna udarna kladiva, ki dodatno omogočajo še preklop delovanja na običajen sveder brez menjave SDS glave. Ta orodja omogočajo uporabo navadnih in SDS svedrov.


Orodja se med sabo razlikujejo tudi po udarni moči, ki se meri v J (joules) in udarcih na minuto (angleško blows per minute, iz tod izvira tudi oznaka BPM).

Več kot ima kladivo udarcev večjo ima moč  in je bolj primeren za vrtanje večjih lukenj.

Seveda pa je potrebno biti pazljiv tudi pri izhodni udarni moči ( J ). Višja kot je številka, večji bo udarec orodja. Običajno bodo manjša udarna kladiva primerna za lažja vrtanja s dobro ergonomiko za roko, medtem ko boste za večja vrtanja ali rušenja potrebovali močnejše in težje orodje, ki bo s svojo udarno močno kos vsem težjim opravilom.

Pri izbiri udarnih kladiv je potrebno v obzir vzeti tudi ali bomo veliko na terenu in ali bomo orodje več časa visoko držali v zraku.

Za prve je bolje izbrati akumulatorsko različico medtem ko za višja vrtanja predlagamo raje električno, saj so običajno lažja, ker nimajo dodane teže baterije.
V kolikor kupujete udarno kladivo na baterije, predlagamo da izberete takšno s visoko kapaciteto baterije. Takšne že ponujajo glavni proizvajalci kot so Dewalt in Makita...Potrebujem udarni vijačnik?
Odgovor je zelo preprost. DA, seveda ga! Predlagamo, da zaprete vse zavihke in takoj naročite svojega....
Super cene
Naše nizke cene in dobra ponudba se vam zdijo simpatični, vendar nas ne poznate in zato ne upate oddati naročila?Poglejte si nekaj naših odprem....
Objavi komentar

Prosimo, da se prijavite ali registrirate za objavo komentarja.

Popularne objave