051 888 133 | 040 888 489

Ste se kdaj vprašali: "A res potrebujem udarni vijačnik?"

Odgovor je zelo preprost. DA, seveda ga! Predlagamo, da zaprete vse zavihke in takoj naročite svojega.

Tisti, ki potrebujete malo več informacij, da lahko svoj nov nakup popolnoma pojasnite svoji dragi, vam bomo pomagali s sledečo objavo.


ZAKAJ KUPITI UDARNI VIJAČNIK?


Velika večina vas verjetno že lasti vrtalnik/vijačnik ali pa udarni vrtalnik in verjetno lahko zatrdite, da orodje uporabljate bolj za vijačenje kot vrtanje. Če resnično vrtate cele dneve v trdne materiale, potem je velika verjetnost, da je v vaši zbirki strojev tudi SDS udarno kladivo. Pod črto je udarno kladivo tudi narejeno in veliko bolj primerno za vrtanje kot kombiniran vrtalnik/vijačnik.

Enako velja za udarni vijačnik. Je specialist za svoje opravilo, ko je potrebno vijačenje.

Udarni vijačnik je oblikovan samo za vijačenje in je z svojo posebno oblikovano glavo 1/4" HEX, ki je narejena za vijačne nastavke, v nasprotju z vrtalnikom, čigar glava lahko sprejema tako svedre kot vijačne nastavke.


UDARNI VIJAČNIK V PRIMERJAVI Z VRTALNIKOM


Motor udarnega vijačnika je narejen zgolj z namenom ustvarjanja čim več navora (vijačne moči) na najmanjšem možnem prostoru in je v primerjavi s tradicionalnim vrtalnikom tudi bolj kompakten in lažji.

Genialno ustvarjen motor deluje po principu vrtenja dveh batov, ki skupaj udarita ob pritisku na sprožilec vijačnika.  Za lažje razumevanje - gre za podoben potek kot pri držanju matice s ključem, na drugi strani ključa pa udarimo s kladivom za lažjo sprostitev matice.

V tem dejanju se generira najvišja stopnja navora in manjši učinek udarca na vašo pest.


V primerjavi z navadnim vrtalnikom, je ob dejstvu, da je vijačnik bolj prijazen do vašega zapestja, tudi veliko hitrejši. Profesionalci in domači mojstri vedo, da danes na terenu šteje samo hitrost in udarni vijačnik privijači vijake dosti hitreje kot tradicionalen vrtalnik.

Pri delu z navadnim vrtalnikom je pri določenih materialih potrebno tudi predhodno zvrtati luknjo in šele na to lahko vijačimo. Ena izmed glavnih prednosti udarnega vijačnika je tudi to, da lahko v takšnih primerih izkoristimo njegovo udarno moč, in vijak v les privijačimo brez predhodno izvrtane luknje. HITRO IN ENOSTAVNO.


ALI JE UDARNI VIJAČNIK VREDEN NAKUPA?


Zagotovo in nedvomno.

Nekaj glavnih prednosti udarnega vijačnika v primerjavi z ostalim podobnim orodjem:

- orodje je specialno oblikovano za vijačenje,

- do 3x hitrejše vijačenje v primerjavi s tradicionalnim vrtalnikom,

- minimalen napor za vašo roko in zapestje,

- kompaktna in lahka zasnova orodja,

- večina glavnih proizvajalcev električnega in baterijskega orodja ima svoj model,

- vijačnik se enostavno uporablja z istimi baterijami kot drugi baterijsko orodje istega proizvajalca


Nakup udarnega vijačnika torej ni vprašanje zakaj ampak še samo vprašanje kdaj.

Cene se gibljejo sorazmerno s kvaliteto in v kolikor nujno ne potrebujete dotičnega modela, vam predlagamo, da preverite akcijsko ponudbo v kategoriji AKCIJA.

Vso ponudbo baterijskih udarnih vijačnikov boste našli tudi v podkategoriji Udarni vijačniki


VROČE IZ MAKITE
Novi MAG September-November 2016 je prinesel ogromno novosti in odličnih akcij. Najbolj izpostavljeni so seti CLX201SA in DLX2084M....
Kako izbrati pravo udarno kladivo
Kupujete udarno, vrtalno kladivo pa ne veste katerega? Lahko vam pomagamo....
Popularne objave